ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود پیام تسلیت رهبری درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی پزشکیان: قرار نیست زیر چتر نامرد‌ها برویم/ از عزت‌مان با تهدید دیگران کوتاه نمی‌آییم معاون اجرایی رئیس‌جمهور: افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم ثبات روانی است عارف: توسعه روابط با آفریقا سیاست ماست استاندار تهران: حضور اتباع خارجی و مهاجرت معکوس از تهران، چالش‌هایی مانند آلودگی هوا و بحران آب را ایجاد کرده فرمانده کل سپاه: هرگز در مقابل دشمن نترسیده‌ایم و محکم در مقابل آنان ایستاده‌ایم پزشکیان: ترامپ نمی‌تواند کاری کند، ما هستیم که تصمیم می‌گیریم توئیت عبری جدید اکانت رهبر معظم انقلاب پزشکیان: نخبگان بمانند و ایران را بسازند/ مهاجرت را رها کنید سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود

دستاورد جدید دانشمندان هسته‌ ای ایران

با تلاش دانشمندان هسته‌ای و شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، سامانه تشخیص نشت سوخت راکتور تجاری‌سازی شد. این سامانه کاربرد فراوانی در رصد به موقع نشت احتمالی و حفظ سلامتی افراد دارد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 29
کد خبر: ۱۲۷۶۳۱

به گزارش راهبرد معاصر "سامانه تشخیص نشت سوخت" عنوان دستاورد جدید دانشمندان هسته‌ای کشور است که برای نخستین بار در ایران دانش فنی آن بومی‌سازی شده و به مرحله تجاری‌سازی رسیده است و کاربرد فراوان در تشخیص زودهنگام نشت سوخت و حفظ سلامتی افراد دارد.

این سامانه در راکتور تحقیقاتی تهران نصب و راه‌اندازی شده است و امکان فعالیت به دو صورت برخط و خاموش را دارد. پیش از این بررسی نشت سوخت از طریق آزمایش در آزمایشگاهی خارج از راکتور تهران انجام می‌شد که با بومی‌سازی این سامانه، شرایط رصد دقیق سوخت راکتور فراهم شده است.

دانش فنی این سامانه با تلاش شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی و دانشمندان صنعت هسته‌ای بومی‌سازی شده است.

یک کارشناس هسته‌ای در همین زمینه گفت:‌ زمانی که ما شروع به تست سوخت‌های جدید، سوخت‌های راکتورهای دیگر یا راکتور خودمان کردیم، حتماً نیاز به سیستمی مشابه این داشتیم که پایش نشتی سوخت را انجام دهیم.

یک کارشناس هسته‌ای دیگر می‌گوید:‌ با این سیستم برخطی که داریم به صورت لحظه‌ای و آنی متوجه می‌شویم یعنی اپراتوری که پشت کنسول راکتور نشسته است به صورت لحظه‌ای متوجه نشتی سوخت احتمالی می‌شود و همان جا نیز تصمیم‌گیری می‌کند که سوخت را به محفظه منتقل کند و همان جا نیز کارهای آن را انجام دهد./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار